Att reklam har funnits i flera år är det nog ingen som har undgått. Alla har vi sett reklamfilmer på tv som gör reklam för olika tv-program och ibland även produkter. Dessa reklamfilmer kan hjälpa företaget att få bättre publicitet och få fler kunder. Företaget Byggmax har en reklamfilm som de visar på sommaren. Reklamfilmen är inte samma varje gång, de har nämligen spelat in olika reklamfilmer där vi får se olika människor som bygger i Sverige och vad de bygger. Alla som medverkar i reklamfilmen berättar såklart att de köpt allt de behöver från Byggmax-varuhuset på orten.

Bra eller dåligt?

När dessa reklamfilmer började visas runt om i landet, började det gå bra för Byggmax och de fick fler och fler kunder. Det beror inte bara på reklamfilmen utan det beror också på att Byggmax är ett lokalt byggvaruhus som har låga och bra priser. De säger de också i videorna. Byggmax skickar också ut en tidning där du kan se vad de har och vilka priser de tar. Dessa reklamfilmer är gjorda för tv vilket innebär att det kan ha kostat mycket och det är inget som företaget har gjort själv.

De kommer inte finnas ute på nätet och trots att många äger en tv idag, är det väldigt många om inte gör det och det gör att de kunderna inte nås. Därför hade det hjälpt företaget ytterligare att göra en egen video som de kan lägga ut på nätet, för att nå de kunder som inte har tv. De delar ut pappersreklam, men det är inte alla som tycker om att få reklam i brevlådan och slänger detta innan de har tittat igenom det. Många människor har mobiler idag och kan komma åt sociala medier och Youtube. Därför kan det vara en stor fördel för företaget att antingen lägga ut tv-reklamen där, eller göra en egen.