Sociala medier har sedan de kom varit ett sätt att kommunicera och nå publik. Därför är det ett bra sätt för företag och butiker att annonsera och göra reklam för sig. Medier som Facebook, Twitter, Snapchat och Youtube kan idag användas till att lägga upp reklamfilmer som finns på tv. Företag kan också om det vill spela in egna reklamfilmer som de lägger upp. Kanske kan de också filma butiken och berätta lite om den och vad de säljer. Det som är positivt med dessa sociala medier är att saker sprids snabbt. Det som däremot kan vara mindre positivt är att det kan spridas utomlands, till ställen som inte alls har med ditt företag att göra, kan du inte leverera utomlands, är det ingen mening med den typen av annonsering.

Bara videor?

Om du gör reklam på exempelvis Facebook, behöver du inte lägga upp videor om du inte vill. Du kan lägga upp annonser och länkar till din hemsida istället. Detta kommer göra att du kan nå fler människor än vad du hade tänkt att du skulle gjort från början. På Youtube och Twitter sprids inlägg också snabbt. Det kan vara väldigt bra om ditt företag har som syfte att expandera och hitta kunder utomlands också. Om du vill använda Facebook som en annonseringssida rekommenderar de att du gör detta från första början. Du ska också vara väldigt tydlig med att det är reklam, du bör exempelvis inte göra reklam för ditt företag på din personliga Facebook sida.

Om du vill använda Facebook som annonssida, ska du göra den minnesvärd för besökaren. Du ska inte göra Facebook sidan likadan som din hemsida, men däremot ska den påminna om den. Länken till din riktiga hemsida ska också finnas på sidan. Besökaren ska känna igen sig när denna flyttas från Facebook sidan till den riktiga hemsidan.